Reklama
 
Blog | Veronika Mikulová

Face of Bass – Lesní Zvěř – Bob Saint-Claire

Dlouho jsem skuhrala, že mi tu chybí pořádný fusion, něco jiného, nového, strhujícího.. jazz, pure energy, silný experimental a elektronické emoce. Loni jsem se dočkala. Máme tady tři skutečně luxusní projekty.

Lesní zvěř(Indies Label) už desku má, Bob Saint Claire taky, Face of Bass ji letos točí (Animal Records). Už se ale beztak stihli zapsat fenomenálními koncerty a bylo těžko je nezaznamenat – mají hvězdné obsazení : letos jubilující jazzový všeuměl Jaromír Honzák a vedle něj mladší, ale taktéž zkušený Roman Vícha (mj. Toxique, Yvonne Sanchez ad.) Abyste si je mohli lépe představit uvádím např. Jagga Jazzist, kteří, pozor, hrají 6.3. v Akropoli! Drum´n´bass, groove, experimental.. a tam, kde ve Face of Bass exceluje na sax Marcel Bárta, nese excelenci v Lesní zvěři trubkou Tomáš Pavla nebo Marek Steyer. Za klávesami sedí Jiří Hradil, ten z bejbypunkového Kašpárka v Rohlíku a Tatabojs a za bubny Martin Čech, co taky dělal s kdekým kdeco zajímavého. A Bob Saint-Claire, milovníci Jeana Paula Belmonda? Je to podobné, všichni multi-skupinoví hráči. Mimochodem: zvesela je přirovnávají k např. Cinematic Orchestra…

A proč o těchto kapelách až teď, zdánlivě neaktuálně píšu? Abych se podělila o svou radost a abych upozornila na jejich koncerty. Šanci vidět je máte do letní sezóny bohužel asi jen tak jednou za měsíc. Tak ať to nepropásnete!

lesnizver.cz

Reklama

bobsaintclaire.net

myspace.com/basooblicej nebo jaromirhonzak.com